FAQ

De voordelen van een e-bike

Gezondheid

Je komt fitter aan op het werk dan je niet fietsende collega’s. Door de elektrische ondersteuning ben je ook niet bezweet. Afstanden tot 40, 50 km kunnen zelfs zonder problemen worden afgelegd zonder je afgepeigerd te voelen. Ook voor korte afstanden ideaal en zonder schadelijke uitstoot!

Geen fileleed

De stress van in de file te staan vermijd je door te fietsen. Dit bespaart al snel enkele uren per maand en je hoofd is ook veel frisser na zo’n fietstocht?

Fiscaal interessant

Woon- werkverkeer met de fiets geniet van een voordelig fiscaal regime. Ook de fietsvergoeding via de werkgever zorgt ervoor dat je na voldoende kilometers je fiets ook terugverdient.

Milieuvriendelijk

Het grootste gedeelte van de werknemers legt dagelijks een woon-werk afstand af van 5 tot 50 km.  Deze afstand is in normale omstandigheden en bij normaal weer makkelijk af te leggen met een elektrische fiets. Je komt fitter aan op het werk, hebt geen filestress en je helpt de natuur ook nog een handje door geen CO2 uit te stoten.

Veelgestelde vragen

De fiets

Is elektrisch fietsen veilig?

De fiets is ontworpen om jou een veilige en stabiele fietsrit te bezorgen. De fiets is dan ook uitgerust met een motor die jou elektronische ondersteuning geeft tot 25 km per uur. Hierdoor kan je ontspannen fietsen tegen de wind of over een helling.

Werking van de motor:
In de motor zijn er sensoren verwerkt die ofwel de rotatie of kracht registreren van de pedalen. Aan de hand van de rotatie en kracht zal de motor elektronische ondersteuning geven. Van zodra je stopt met trappen valt de ondersteuning ook weg. Daarnaast slaat de motor ook af wanneer de begrensde snelheid van 25km per uur is behaald. Sneller dan 25km per uur fietsen met elektrische ondersteuning is dus niet mogelijk.

Waar zit de motor bij een elektrische fiets?

Jouw elektrische fiets beschikt ofwel over een voor-, midden- of achtermotor. Een voorwielmotor bevindt zich in de as van het voorwiel terwijl een middenmotor geïntegreerd is aan de trapas. De bakfiets CARGO en de HYBRID zijn uitgerust met een krachtige achterwielmotor die geïntegreerd is in de naaf.

Neem ik nu best een voor – midden of achtermotor? Wat is het verschil?

Wat de motor betreft is er een merkbaar verschil in rijgevoel naargelang de plaats van de motor.
Voor-en nadelen per type motor:

De voormotor. De voormotor is een kleine, compacte motor die in het voorwiel wordt verwerkt. Door de vooraandrijving heeft dit voor de fietser het gevoel alsof je vooruit wordt getrokken. Een voorwielmotor is dus sportief, krachtig en vinnig. Een voordeel aan de voormotor is het feit dat die onderhoudsvriendelijk, efficiënt en krachtig is. Dit type motor is dan ook geschikt voor de sportieve en snelle fietser.

De middenmotor. De middenmotor is een motor die aan de trapas wordt gemonteerd of die in de trapas wordt verwerkt. Door de verdeling van de kracht op de ketting voelt het alsof je op een normale niet-elektrische fiets rijdt. Ook heeft een fiets met middenmotor een lager zwaartepunt wat bijdraagt aan de stabiliteit van de fiets. In de elektrische fietsenmarkt is de fiets met middenmotor op vandaag het meest populair.

De achtermotor. De achtermotor is een motor die wordt gemonteerd in het achterwiel. Het rijgevoel wordt omgeschreven als “het zetje in de rug”. Fietsen met de achteraandrijving geeft de fietser een aangenaam en stabiel rijgevoel. Een nadeel van de achtermotor is het feit dat dit de combinatie met een naafversnelling niet mogelijk maakt.

Moet je verplicht een helm dragen op een elektrische fiets?

Voor extra beveiliging mag dit maar dit is zeker niet wettelijk verplicht. Dit omdat de snelheid van de Belgocycle fietsen gelimiteerd is tot 25km/u.

Met welk type batterij worden de Belgocycle fietsen uitgerust? En wat is de gemiddelde actieradius?

Elke fiets wordt uitgerust met een slimme batterij van 36 V, 13 Ah of 486Wh dit levert een actieradius op van 50 tot 100km per laadbeurt. Het battery management systeem zorgt ervoor dat de Bizbike techniekers de batterij kunnen nakijken. Door middel van USB verbinding kan er dus een correcte analyse worden gemaakt van de werking van de batterij.

De maximum afstand dat je met jouw e-bike kan bereiken hangt af van verscheidene factoren, net zoals bij een auto:


 • Topografie
 • Bandenspanning
 • Gewicht van de fietser
 • Temperatuur
 • Wind
 • Gekozen assistentieniveau
 • Eigen inspanning

Er is bijgevolg een heel groot verschil tussen een fietstocht op een koude winderige winterdag in de Ardennen met te platte banden en het hoogste assistentieniveau en een fietstocht op een warme windstille lentedag in Nederland met goed opgepompte banden en een niet te verwaarlozen eigen inspanning.

Ben ik verplicht om de fiets in te schrijven of om een extra verzekering af te sluiten?

Je kan zelf beslissen om je te verzekeren tegen diefstal of schade bij jouw verzekeringsmakelaar. Verder ben je niet verplicht om de fiets in te schrijven of om jouw aansprakelijkheid te verzekeren. Dit omdat de snelheid van de Belgocycle fietsen gelimiteerd is tot 25km/u. Een verzekering afsluiten kan aan de hand van de toegevoegde leveringsbon bij de fiets.

Welke accessoires kunnen er op mijn Belgocycle fiets worden bevestigd?

Verschillende accessoires kunnen op de fietsen worden gemonteerd. De meest voorkomende voor de stads- en plooifiets zijn fietszakken, universele bagagedragers en kinderzitjes. Check zeker onze Belgocycle fietstassen alsook onze andere accessoires op onze site.

Opgelet - Indien je kiest voor afbetaling via Beobank komt enkel de fiets in aanmerking - accessoires worden niet aanvaard. Voor de betaling van de accessoires ontvang je een aparte mail met verder instructies.

Twijfel je over de montage of bevestiging? Wij raden je aan om eerst het product te testen voor je het aankoopt. Wanneer dit niet mogelijk is dan kun je Bizbike contacteren op het nummer 056/900 655 of via service@belgocycle.be.

Waar worden de Belgocycle fietsen gemaakt?

Deze fietsen worden in samenwerking met Bizbike ontworpen en geassembleerd in Wielsbeke, designed in Belgium.

Wat is het verschil tussen de Belgocycle FUN – FUN Traveller - MAX?

Belgocycle FUN vs. Belgocycle FUN Traveller vs. Belgocycle MAX

De Belgocycle Fun is het instapmodel van de reeks stadsfietsen van Belgocycle. Dit model heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding in zijn prijsklasse. Daarnaast heb je de FUN ook in de TRAVELLER versie, deze fiets is uitgerust met een Nexus 3 versnelling.

De Belgocycle MAX is het topmodel van de Belgocycle stadsfietsen. Deze fiets is ontworpen met het oog op maximaal comfort en maximale stabiliteit. Het kader wordt gesmeed waardoor het kader perfect stabiel is. Ook zijn er hierdoor geen lasnaden te zien op het kader. Verder is de fiets uitgerust met een Bafang Max drive middenmotor, een Shimano nexus 8 versnelling en gesloten kettingkast.

Verschillen:

Belgocycle FUN Belgocycle FUN Traveller Belgocycle MAX
Versnelling Shimano Tourney 7 Shimano Nexus 3 Shimano Nexus 8
Display Intelligent 800s Bafang C961c Bafang DP C01.RS232.7
Kleur Wit Grijs Grijs
Kettingkast Open Open Gesloten
Motor Bafang BBS Bafang BBS Bafang Max drive
Remmen Tektro v-brakes Tektro v-brakes Mahura v-brakes
Slot Axa solid Axa solid Axa Defender

Het verschil tussen de Belgocycle FUN en de Belgocycle FUN TRAVELLER is dat de TRAVELLER gemaakt is om eenvoudig te transporteren. De FUN TRAVELLER is uitgerust met een onderhoudsvriendelijke Shimano nexus 3 versnelling, de FUN met een klassiek versnellingsapparaat. De versnellingen bevinden zich dus in de naaf.

Het verschil tussen de Belgocycle FUN (TRAVELLER) en de Belgocycle Max zijn terug te vinden bij de motor en het kader. Het kader wordt speciaal gemaakt om de motor in het kader te kunnen integreren. Dit zorgt voor een optimale stabiliteit. Daarnaast is de fiets ook uitgerust met een gesloten kettingskast, Mahura hydraulische remmen en Shimano Nexus 8 versnellingen.

Welke kadermaat hebben onze fietsen?

Het zadel en het stuur van al onze fietsmodellen kunnen versteld worden waardoor we voor elke fietser de ideale zitpositie kunnen garanderen.

De enige uitzondering hierbij zijn personen die kleiner zijn dan 1m60 of groter zijn dan 1m95.

De kadermaat is de afstand van de trapas tot aan de zadelklem.

Belgocycle Fun / Belgocycle FUN Traveller / Belgocycle MAX

Bij de vrouwenmodellen van onze stadsfietsen is de kadermaat 48 cm.
In combinatie met de zadelvering die 5 cm bedraagt is de max zithoogte 53 cm.
Bij de mannenmodellen van onze stadsfietsen is de kadermaat 51 cm.
In combinatie met de zadelvering die 5 cm bedraagt is de max zithoogte 56 cm.

Belgocycle COMPACT (mannen en vrouwen – unisex)

Bij de Belgocycle COMPACT is de kadermaat 38 cm.

Belgocycle URBAN (mannen en vrouwen – unisex)

Bij de Belgocycle URBAN is de kadermaat 40 cm.

Belgocycle HYBRID(mannen en vrouwen – unisex)

Bij de Belgocycle HYBRID is de kadermaat 51 cm.

De service

Hoe kan ik later een onderhoud bestellen en hoeveel kost dat?

Je ontvangt bij jouw fiets een Bizbike-onderhoudskaart. Je kan jouw afspraak voor jouw onderhoud online aanvragen via service@belgocycle.be of telefonisch op 056/900 655 . Voor bestaande klanten check  my.bizbike.be.

Een nazicht kost € 49, dit bestaat uit 30 min werk en een forfait voorde verplaatsing. De technieker overloopt in die tijd de onderstaande 40 punten. Een groot onderhoud van 60 min kost € 79.

Basisonderhoud schema: controle/afstellen van 40 punten Punten
Mogelijkheid tot het vragen van extra uitleg over de fiets of werking en onderhoud 1
Mogelijkheid tot het vragen van aanpassing stuurpositie en zadelhoogte 1
Controle staat, slijtage en spanning van de banden 2
Controle algemene staat en veiligheid van de fiets 4
Controle en afstellen van de remmen en kabels 2
Controle en afstellen van de versnellingen 2
Controle slijtage en smeren van de ketting en tandwielen 2
Controle van de werking elektrische motor en zijn functies 1
Alle belangrijke bouten en moeren controleren op spanning 3
Controle van de werking verlichting 2
Smeren van alle kabels , bewegende delen en scharnierpunten 4
Controle elektrisch systeem: indien nodig uitlezen van de batterij en updaten van software 3
Controle en afstellen van wielnaven en spaken, wiel richten indien nodig 2
Controle en afstellen van de stuurinrichting 2
Controle van frame en voorvork 3
Controle op werking en instellingen van het display 3
Testrit van de fiets 2
Overzicht uitgevoerde werken & tip van de technieker 1
Totaal 40
Prijs € 49

Hoe moet ik mijn fiets onderhouden?

Enkele basistips van onze hoofdtechnieker:

 • Bandenspanning voor en na elke rit controleren. Aanbevolen spanning = 4 bar
 • Ketting smeren
 • Batterij niet verwaarlozen: om de 2/3 maand opladen en niet in de vrieskou bewaren. (zie ook “Hoe de levensduur van een batterij verlengen?”)
 • Fiets controleren op loszittende onderdelen
 • Fiets proper houden (bij het reinigen van de fiets overloop je automatisch ieder onderdeel van de fiets)

Hoe de levensduur van een batterij verlengen?

Enkele basistips van onze hoofdtechnieker:

 • Laad jouw batterij de eerste keer volledig op. Daarna kan je fietsen tot de batterij bijna of volledig leeg is. Een lithium-ion batterij werkt het best wanneer die vaak wordt gebruikt. Op die manier zal de batterij de maximale capaciteit bljiven behouden.
 • Heb je de batterij recent nog opgeladen? Als je de afgelopen 2 maanden de batterij niet meer hebt opgeladen, dan wordt het tijd om dit opnieuw te doen. Het opladen van de batterij zorgt voor een langere levensduur van de batterij, voor betere prestaties en voorkomt beschadigingen.
 • De 36V 13Ah Li-ion batterij wordt in 7-8 uur volledig opgeladen.
 • Ook is het belangrijk te weten dat de prestatie van de batterij sterk afhangt van de temperatuur. Het is niet ondenkbeeldig dat een accu bij negatieve temperaturen tot 40 % minder goed gaat presteren en daarom is het aangewezen de accu bij een temperatuur van ca. 10°C te bewaren en op te laden. Bewaar de batterij op een koele en droge plaats met voldoende ventilatie. Vermijd direct contact met zonlicht.

Waar kan ik terecht om een onderhoud aan te vragen?

Je surft naar my.bizbike.be, mailt naar service@belgocycle.be of belt naar 056/900 655 om jouw onderhoud aan te vragen. Naar gelang de prioriteit zal je worden gecontacteerd om een afspraak in te plannen. Hierna komt een mobiele technieker bij jouw thuis of op een locatie naar keuze om het onderhoud uit te voeren.

Binnen welke termijn wordt mijn fiets geleverd?

Na ontvangst van jouw betaling word je binnen de 4 weken gecontacteerd om een afspraak te maken voor de levering van jouw fiets.
De Belgocycle fietsen zijn leverbaar vanaf 4 weken na de betaling en worden gratis aan huis fietsklaar geleverd met de nodige handleiding en garantie.
De exacte leverdatum wordt door Bzibike doorgegeven per mail en via my.bizbike.be.
Indien er nog technische vragen zijn over de fiets, kan je altijd mailen naar service@belgocycle.be of bellen naar 056/900 655 .
Let op! Sommige modellen hebben een afwijkende levertermijn.
Timings afhankelijk van de voorraad.

Heb ik recht op retour of omruiling als ik niet tevreden ben?

Wanneer je andere verwachtingen had van de fiets, moet je Bizbike binnen de 14 dagen na levering verwittigen. Dit kan op het nummer het nummer 056/900 655 of service@belgocycle.be. Hierna wordt jouw fiets opgehaald en nagekeken. Na goedkeuring van de technieker wordt het geld volledig teruggestort op jouw rekening.

Wat als er schade of een probleem is met de fiets?

Een probleem of schade aan jouw elektrische fiets kun je melden via service@belgocycle.be of door te bellen naar 056/900 655 . De aanvraag tot herstel of hulp wordt hierna zo snel mogelijk behandeld. Een Bizbike technieker komt bij jou thuis, op het werk of op een andere locatie naar wens het probleem verhelpen.

Wat bij pech onderweg?

Voor snelle hulp bij een lekke band of een lege batterij kan je Bizbike assistance afsluiten. Dit is een pechbijstand contract waardoor je 24/7 binnen de 40 minuten wordt geholpen.

Hoeveel jaar garantie is er op mijn elektrische fiets?

Op de batterij, display en motor heb je 2 jaar garantie. Verder krijg je 7 jaar garantie op de fiets en levenslange garantie op het kader. In die periode worden alle garantiegevallen zonder kosten hersteld op een locatie naar jouw keuze (binnen België).

Welke leverancier zal mijn fiets leveren?

Nadat onze servicepartner Bizbike een afspraak met je heeft gemaakt, zal Dynalogic (de logistieke partner) de elektrische fiets bij jou thuis leveren op de afgesproken datum. De fiets wordt ter plaatse fietsklaar gezet en je ontvangt daarbij een praktische handleiding. Wij raden je aan om deze eerst grondig door te nemen.

Indien er nog technische vragen zijn over de fiets, kan je altijd mailen naar service@belgocycle.be of bellen naar 056/900 655 .

Wie moet ik contacteren als ik vragen heb of problemen heb met de levering van de elektrische fiets

Jouw vraag, probleem of klacht registreer je het best via e-mail service@belgocycle.be of telefonisch op het nummer 056/900 655 .

Kan ik betalen met ecocheques?

Momenteel worden er geen ecocheques aanvaard. Online kan er betaald worden via overschrijving, bancontact of Mastercard. Ontdek de financiering via Beobank (lening op afbetaling – LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD)

Kan ik mijn fiets aankopen op afbetaling via Beobank en hoe gaat dit in zijn werk?

Ja, dit kan op afbetaling via Beobank.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Stap 1. BESTEL
Bestel jouw fiets online via www.belgocycle.be

Stap 2. KIES JOUW FAVORIETE FIETS EN KIES VOOR BEOBANK – MAANDELIJKSE AFLOSSINGEN
Geef bij jouw bestelling door dat je de aankoop van jouw fiets via maandelijkse aflossingen wenst te betalen.

STAP 3. BEOBANK BELT JOU OP
Beobank belt jou binnen de 5 werkdagen op om te bekijken of zij jou een lening op afbetaling kunnen toestaan. Om jouw kredietwaardigheid te controleren, vragen zij jou enkele gegevens op zoals jouw beroep, jouw inkomsten en uitgaven.
Eens jouw dossier is goedgekeurd ontvang je van Beobank per post jouw te ondertekenen documenten.

STAP 4. JE ONDERTEKENT jouw documenten en STUURT ze terug naar Beobank
Na ondertekening van de nodige documenten is jouw bestelling definitief indien alles in orde is.

STAP 5. BETALING NA LEVERING
Je betaalt jouw eerste schijf van de afbetaling ten vroegste 1 maand na levering van jouw fiets.
TIP: dit kan heel eenvoudig met een bestendige opdracht.

Voorbeeld aankoop elektrische fiets Belgocycle:

Een lening op afbetaling voor een kredietbedrag van 2.149 € terugbetaalbaar in 10 maandaflossingen van 214,90 € aan een Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) van 0% (vaste actuariële debetrentevoet van 0%), hetzij een totaal terug te betalen bedrag van 2.149 €. Voorschot 0 €. Contante prijs = 2.149 €.

Voorwaarden op 01/03/2018, onder voorbehoud van wijzigingen. Geen voordeel in geval van contante betaling. Onder voorbehoud van aanvaarding van het dossier door de kredietgever: Beobank NV/SA, Generaal Jacqueslaan 263g, 1050 Brussel, BTW BE 0401.517 RPR Brussel – IBAN: BE77 9545 4622 6142, BIC: CTBKBEBX.
V.U./Kredietbemiddelaar, Agent in nevenfunctie: B&ML, Kloosterstraat 31, 2820 Rijmenam, BTW BE 0894 442 839, RPR Mechelen - IBAN BE85 6451 0346 7006

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD

Nog vragen? Neem dan contact op met de klantendienst van Beobank:
Tel: 02/626.55.55 (ma-vr 09 u.-18 u. en za 10 u.-17 u.) - Mail: dealercenter@beobank.be

Let op! Indien je kiest voor afbetaling via Beobank komt enkel de fiets in aanmerking – accessoires worden niet aanvaard.

Waar kan ik terecht wanneer ik mijn bestelling wil aanpassen?

Hiervoor mail je best naar admin@belgocycle.be, we helpen je dan graag verder.

Ik wil mijn bestelling annuleren, hoe doe ik dit het best?

Bij problemen kan je dit melden via e-mail naar admin@belgocycle.be of telefonisch op 056/900 655 .

Vragen over de betaling of facturatie?

Jouw vraag of probleem betreft jouw factuur mail je best naar admin@belgocycle.be.

Kan ik de fietsmodellen uittesten?

Dit kan in ons service center van Bizbike te Wielsbeke.

Maak snel een afspraak en kom zelf een ritje maken met jouw favoriet model en krijg extra uitleg over de fiets alsook onze unieke service/onderhoud aan huis.

Service Center Bizbike
Rijksweg 442
8710 Wielsbeke


Voor een afspraak voor een testrit, bel naar 056/900 655 of mail naar service@belgocycle.be.

EcoBikes
Lichterstraat 49
2870 Puurs


woe – vrij: 10u - 13u, 13u30 - 18u
zat: 10u - 16u doorlopend

Service Center Pamel
Gootsjesstraat 32
1760 Roosdaal


di – vrij: 10u - 17u
zat: 8u - 12u

Ik ben zeer tevreden over de plooifietsen. Ze rijden soepel, de service na verkoop is zeer goed.

Denecker Roos

De elektrische fiets betekent een groot voordeel voor mij om in het heuvelachtige Pajottenland aangenaam te fietsen.

Roger Luyckx

Ik ben heel tevreden over mijn fiets, de service via telefoon en het thuisbezoek. Mijn fiets is prima.

Norbert Linthout

Het was een zeer goede aankoop, ik ben zeer tevreden. We hebben al veel plezier beleefd aan de fietsen.

Familie Formesyn

Reeds zeer veel fietsplezier gehad de laatste maanden.

Vandenbulcke Mieke

Heel tevreden! Goede aankoop en goede service.

Crampe Patricia

Ik gebruik mijn elektrische fiets dagelijks om van het station naar mijn werk te fietsen. Bij mooi weer fiets ik zelfs op een uurtje naar huis.

D’Helft Aagje

In juni kocht ik een fiets en gebruik hem dagelijks om naar het werk te fietsen. Ik vermijd zo alle files en win er ook veel tijd mee.

Caroline Declerck

Dankzij de service van Bizbike werd mijn elektrische fiets reeds een halfuur na mijn telefoontje bij mij thuis opgehaald.

Debussche Ronny

Aangenamer in en uit de stad met de mooie CARGO bakfiets! File, parkeertekort en te weinig tijd om te bewegen deden ons de stap zetten. Wat een verademing!

Hendrik Berlaen

Het vermoeden dat ik tijdens de demo had is meer dan bevestigd: het West-Vlaams Bizbike team is jong, sterk, degelijk, dynamisch en mag fier zijn op wat ze doen.

Wim Maleux

Back to top
Bestel nu Uitverkocht Vergelijken met Niet beschikbaar Uw winkelwagentje is momenteel leeg. leverbaar vanaf 10 april Leverbaar vanaf eind april Leverbaar vanaf begin mei Leverbaar vanaf mei Leverbaar vanaf eind mei Leverbaar vanaf 3 weken na de bestelling Leverbaar vanaf 4 weken na de bestelling Leverbaar vanaf begin september Het ingevoerde nummer werd niet teruggevonden. Het ingevoerde nummer werd reeds gebruikt. Het ingevoerde nummer werd reeds gebruikt voor een fiets in je winkelmandje.